Administratiekantoor inschakelen voor mijn bedrijf

Wat doet een administratiekantoor voor mij?

Iedereen kent het principe administratiekantoor wel, maar wat doet zo’n instantie nou eigenlijk voor uw bedrijf? Wanneer kunt u profiteren van de hulp van een administratiekantoor en welke taken nemen zij op zich? Wij bespreken de meest voorkomende diensten van een administratiekantoor en de hierin werkzame adviseurs.

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen is een jaarlijkse bezigheid waar veel mensen tegenop zien. Zelfs als iemand in loondienst is en niet veel bijzonderheden heeft om in te vullen is het alsnog een gevreesde taak. Voor mensen met een eigen bedrijf gaat dit nog een stuk verder. De belastingaangifte is erg belangrijk voor ondernemers en dient altijd volledig en naar waarheid ingestuurd te worden. Wanneer u uw administratie vanaf dag één altijd op orde heeft gehouden wordt het al een stuk makkelijker, maar alsnog kiezen veel ondernemers voor hulp bij het doen van belastingaangifte. Een administratiekantoor in Hoofddorp is er om mensen hierbij te ondersteunen.

Begeleiden van starters

Startende ondernemers hebben het niet makkelijk want de eerste maanden of jaren zijn altijd een spannende periode waarin veel op de persoon af komt. Een administratiekantoor begeleidt starters om hun onderneming van de grond te krijgen. Verschillende taken zoals het aanmelden bij instanties als de belastingdienst, de Kamer van Koophandel, en eventuele brancheorganisaties of de gemeente, het opstellen van een ondernemingsplant en het opzetten van de administratie zijn een aantal taken waarbij een administratiekantoor van dienst kan zijn.

Samenstellen jaarrekening

Een jaarrekening is een verplicht onderdeel van het ondernemerschap. Het opstellen van zo’n document brengt in kaart wat de financiële status van de onderneming is en waar eventuele groeimogelijkheden en struikelblokken zitten. Er kan worden gekeken naar eventuele belastingbesparingen voor het vervolg. Zo’n jaarlijks overzicht opzetten is niet makkelijk, zeker niet als u veel andere dingen aan uw hooft heeft. Daarom kan een administratiekantoor hierbij een hand aanreiken.

Belastingadvies

Elke ondernemer komt vroeg of laat in aanraking met de belasting. De belastingadviseurs in een administratiekantoor adviseren u graag, zodat u niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan in uw startfase of verder in het ondernemerschap. Zaken zoals omzetbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, en erf- en schenkbelasting zijn bekend gebied voor de adviseurs.

Online boekhouden

In de digitale wereld is het makkelijker geworden om belangrijke dingen te bewaren en overzicht te houden, mits het proces van boekhouden vanaf het begin goed is bijgehouden. Wanneer hier geen structuur in zit kan het een rommel worden. Doormiddel van online boekhouden wat wordt aangeboden door een administratiekantoor kunt u uw zaken op orde houden en makkelijk doorsturen naar de adviseurs voor controle en verwerking.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *