Een energielabel is verplicht!

Wil jij jouw bedrijfspand binnenkort verkopen of verhuren? Dan is het verplicht om over een energielabel te beschikken. Sinds 2015 moeten alle pandeigenaren van bedrijfspanden een energielabel hebben, anders mogen ze hun pand niet verkopen of verhuren. Deze wet is ingegaan omdat Nederland eraan werkt om het lang steeds duurzamer en milieuvriendelijker in te richten. Energiezuinige panden zijn daarom ook aantrekkelijker en zorgen voor minder energiekosten voor de koper of huurder.

Hoe worden de energieprestaties weergeven?

Een energielabel is eigenlijk simpelweg een indicatie van de energieprestaties van het bedrijfspand. Energielabel A laat zien dat het een zuinig pand is en energielabel G weergeeft een onzuinig pand. Het geeft dus een duidelijk indicatie, maar laat niet zien wat wel en wat niet zuinig is. Dit staat echter wel in het bijgeleverde adviesrapport.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Wanneer je het pand wilt verkopen of verhuren moet je op tijd een energielabel aanvragen. Als je dit niet hebt gedaan kan je een flinke boete krijgen. Zo’n energielabel kun je gemakkelijk aanvragen bij erkend energieadviseurs. Wanneer je een afspraak met ze inplant kunnen ze het pand grondig inspecteren. Hier kijken ze naar allerlei aspecten die de energieprestaties beïnvloeden en schrijven uiteindelijk hier een rapport over.

Wil je nou ook een energielabel aanvragen? Neem dan een kijkje op energielabelvooruwbedrijf.nl en plan op tijd een afspraak in. Kantoren, winkels en bedrijfsunits zijn allemaal verplicht om over de energielabel te beschikken, dus twijfel niet te lang en schaf er op tijd eentje aan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *