Werving en selectiebureaus, wat doen ze precies?

Bijna iedereen is wel eens benaderd door een recruiter met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in een bepaalde functie. Dit komt doordat er de laatste jaren enorm veel vacatures openstaan binnen de bedrijven. Bedrijven willen natuurlijk dat de plek snel, maar vooral door de juiste kandidaat, wordt ingevuld. Echter hebben veel bedrijven niet de tijd om te zoeken naar de juiste kandidaten. Werving en selectie is daarom voor hun heel moeilijk en ze besluiten een werving en selectiebureau in te schakelen voor de klus.

Wat is het eigenlijk?

Werving en selectie is het gehele proces die gedaan moet worden om de juiste kandidaat binnen te krijgen. Het werven van mogelijke kandidaten en het selecteren van de juiste. Bedrijven kunnen dit zelf doen maar besteden het vaak uit aan een werving en selectiebureau.

Voordelen van het uitbesteden

Doordat er genoeg bedrijven zijn die het werving en selectie uitbesteden heb ik de voordelen even op een rijtje gezet:

  • Werving en selectiebedrijven zijn gespecialiseerd in de recruitmentbranche. Ze weten precies wat ze moeten doen om de juiste mensen binnen te halen en doen dit dus ook een stuk sneller en soepeler als mensen die niet thuis zijn in dit wereldje. Het bespaart je als bedrijf zijnde dus enorm veel tijd en moeite.
  • No cure, no pay. Je betaalt pas wanneer je nieuwe klant binnen is. Je hebt dus gene overbodige kosten.
  • Nieuwe kandidaten zijn vaak werkloos en kunnen direct de openstaande functie invullen.

Er zijn dus verschillende redenen waarom een bedrijf het werving en selectieproces niet zelf zouden doen. Wil jij het nou ook uitbesteden aan een specialist? Neem dan een kijkje op maeslunau.com voor alle informatie over werving en selectie en misschien kunnen zij jou binnenkort helpen de droom kandidaat binnen te slepen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *