Wat doe ik met auto’s met hoge reparatiekosten?

Beheer je een wagenpark? Dan weet je dat het niet altijd rendabel is om een auto te repareren. Soms wordt er te weinig vergoed door de verzekering of wegen de kosten niet op tegen de taxatiewaarde van een wagen. Het is verstandig om dit soort wagens te verkopen. Vervolgens kan er met het verworven bedrag een nieuwe wagen gekocht worden. Ook wanneer je hier als particulier mee te maken hebt is dit interessant. In dit artikel ontdek je hoe het verkopen van een wagen met defecten of schade verloopt. Door middel van dit stappenplan kun je jouw auto te koop aanbieden en er een eerlijk bedrag voor ontvangen.

Auto’s met hoge reparatiekosten voor de export verkopen

 Auto voor de export verkopen? Dan doorloop je de volgende stappen:

  • Aanvraag voor taxatie

Allereerst worden er voor de taxatie verschillende gegevens opgevraagd. Op basis daarvan kan de waarde van jouw wagen worden bepaald. Wanneer er sprake is van schade dient dit uitvoerig te worden beschreven. Vervolgens kan worden getaxeerd wat het kost om deze schade te repareren en trekt een inkoper dit bedrag van de dagwaarde van jouw wagen af.

  • Taxatie wordt uitgevoerd door inkoper

Inkopers zijn gespecialiseerd in het taxeren van verschillende soorten voertuigen. Door de belangrijkste gegevens en reparatiekosten op te vragen is het mogelijk om tot een passende berekening te komen. Uiteraard helpt het wanneer een inkoper zich binnen het juiste netwerk bevindt en jouw wagen direct kan doorverkopen. Vind je een inkoper die gespecialiseerd is in het uitvoeren van bepaalde reparaties? Dan kun je op een hoger bod rekenen voor een auto met schade. Zoek een inkoper die bij jouw aanbieding past!

  • Bod wordt uitgebracht op basis van taxatie

Als er een taxatie is kan er een bod worden uitgebracht. Uiteraard zal dit iets lager liggen dan de daadwerkelijke waarde van een wagen. Er moet immers ook nog iets aan verdiend worden!

  • Wanneer je akkoord gaat wordt jouw wagen betaald en opgehaald

Inkopers werken op allerlei verschillende manieren. Het is niet zozeer vanzelfsprekend dat jouw wagen direct wordt betaald en opgehaald. Je dient daarom een inkoper te vinden die deze garanties voor jou weet te realiseren. Vaak gaat het hier om inkopers die landelijk actief zijn en het door gehele land rijden om auto’s op te halen. Vervolgens worden deze naar een centraal punt gebracht en gereedgemaakt voor de export. Ook kan het noodzakelijk zijn om bepaalde reparaties te doen, als verkopende partij heb je hier echter niets mee te maken en wordt er vooraf al betaald.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *