Hoe vind ik nou een leuke baan?

Goede vraag! Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen, er is zo ontzettend veel om te doen. Als je een carrièreswitch wilt maken, kun je het beter vandaag dan morgen doen. En dat is spannend, heel spannend. I know the feeling. Maar je bent niet de enige die dat vindt, wie niet waagt wie niet wint toch? Heb je misschien altijd al in een winkel willen werken? Of toch liever op kantoor? Dan is het nu de tijd om daar eens goed over na te denken.

Kwaliteiten check

Waar liggen jouw interesses? Wat wil je graag gaan doen? Het lijken misschien twee hele simpele vragen, maar dat zijn het helaas niet. De een weet al vanaf jongs af aan wat hij of zij wil gaan doen, de ander weet het op latere leeftijd nog steeds niet. No worries! Als je het echt niet weet, kun je altijd nog een beroepskeuzetest maken om te kijken waar jouw interesses liggen.

Liever op kantoor of met je handen werken?

Waar ben jij goed in? Dat is voor iedereen natuurlijk verschillend. Als je liever op kantoor aan de slag wilt gaan, kun je beter tussen de administratieve vacatures bekijken. Of bijvoorbeeld naar een baan als receptioniste. Als je liever met je handen werkt, dan is werken in de logistiek meer iets voor jou. Gelukkig is er heel veel keuze! Al maakt het dat soms niet makkelijker.

Speuren, speuren, speuren

Kijk goed om je heen, wat valt er allemaal te doen? Kijk bij een online uitzendbureau en je hebt gelijk een overzicht van welke vacatures er allemaal zijn bij jou in de buurt. Ook voor jou zit er iets leuks tussen!

En als je uiteindelijk iets leuks gevonden hebt? Stuur dan je CV en een mooie motivatiebrief op. Vergeet niet dat iedereen het spannend vind om te solliciteren. Je moet in één gesprek (soms twee) vertellen wie je bent en waarom jij geschikt bent voor deze baan. Ohno! Maar bedenk dat de persoon die tegenover jou zit, ook heeft moeten solliciteren. Iedereen. Dus ik zou zeggen, zet hem op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *