Online boekhouden steeds populairder

Online boekhouden wordt steeds bekender en daarmee ook steeds populairder. Steeds meer ondernemers en bedrijven zien de voordelen van het online boekhouden en nemen afscheid van de ouderwetse methodiek en gaan volledig online. Omdat er nogal wat aanbieders zijn en het erg belangrijk is dat je de juiste software en of aanbieder kiest, hebben wij de toppers in deze markt voor je onder de loep genomen.

E-Boekhouden.nl

E-boekhouden is relatief laag geprijsd. Het aanbod van E boekhouden is erg goed en voor zowel de kleine als de middelgrote ondernemer biedt E-boekhouden genoeg functies en mogelijkheden. Het aangeboden pakket is behoorlijk groot te noemen, helemaal in vergelijking met de tarieven.

Voor de gebruiker is E-boekhouden erg makkelijk en handelbaar, dit komt ook mede door het design. Door de enigszins simpele en ietwat ouderwetse display, is het erg simplistisch en makkelijk navigeren. Al met al, is e-boekhouden een van de beste boekhoudprogramma’s te koop.

Money Monk

Money Monk is erg makkelijk in gebruik, het is makkelijk navigeren en het design is prettig. Bijkomend voordeel is, dat er ook een mobiele app beschikbaar is. Het moet wel gezegd dat de app beperkte functionaliteit heeft ten opzichte van de desktopversie en deze vooral erg handig is voor bijvoorbeeld registratie van uren op locatie indien van toepassing.

Money monk biedt een goed aanbod aan producten naast de standaard onderdelen die je van een boekhoudprogramma mag verwachten. Er zijn een aantal handige opties, waarmee je onder andere projecten kunt opzetten en je de budgettering hiervoor kunt integreren. De project- en de urenregistratie opties maakt Money monk vooral een aanrader voor ZZP-ers. Money Monk is niet de goedkoopste software, maar ook zeker niet de duurste. De tarieven voor deze software zijn gemiddeld te noemen.

Tip: een vergelijking van de beste ZZP online boekhoudprogramma’s

Exact Online

Exact online is misschien wel de grootste en bekendste software aanbieder op dit gebied in ons land. Het is natuurlijk erg prettig wanneer je de boekhouding doet via een programma met een gedegen naam in de markt, wat vaak extra vertrouwen geeft.

De functionaliteit van Exact online is zeer goed en er zijn diverse mogelijkheden om uitbreidingen aan te schaffen. Exact online laat op alle fronten zien dat het al wat langer op de markt aanwezig is en biedt zeer goede kwaliteit software. Grootste nadeel aan Exact Online voor ons, is de prijs. De structuur van de software is dusdanig ingericht dat je begint met een standaard module en wanneer je gebruik wilt maken van andere opties, je in veel gevallen een extra module aan dient te schaffen. Uiteraard is dit het goed recht van Exact Online en vanuit het perspectief van dit bedrijf ook erg slim te noemen, maar voor de gebruiker is dit niet ideaal, vooral voor de kleinere onderneming of de ZZP-er zal de voorkeur uitgaan naar een andere softwareleverancier vanwege deze reden en dat is jammer, want qua product alleen heeft Exact Online de potentie om de nummer een te zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *