Een leuke baan vinden d.m.v. online zichtbaarheid

Kijk we willen allemaal een leuke baan. Voor veel mensen staat leuk gelijk aan vrijheid. Tegenwoordig heb je allemaal van die digitale nomade. Dat zijn mensen die het werk meenemen op reis. Hoe dan die mensen dat? Ik heb met een aantal nomaden gesproken en het overgrote merendeel neemt de laptop mee op reis. Zij zijn ZZP en hebben zo hun eigen baan gecreëerd.

Juist, de meest leuke baan zal je toch echt zelf moeten realiseren. Niemand gooit het in je schoot. Je zult hard moeten werken. Maar wel slim werken. Het leven van een ZZP gaat niet over rozen want je moet alle petjes dragen marketing, sales, boekhouding, operations noem het maar op. Maar je hebt de vrijheid om de lifestyle te creëren.

Laten we nu aankomen op het praktische. Wat je in de eerste plaats nodig hebt is een vaardigheid. Bijvoorbeeld, misschien ben je een boekhouder. Misschien ben je een SEA deskundige. Of een productiviteit expert. Enfin, iets waar bedrijven geïnteresseerd in zouden kunnen zijn. Die dienst biedt men aan.

Dan de tweede stap is gevonden worden. Enerzijds kun je je diensten aanbieden op Freelance platformen zoals Upwork. Anderzijds is het sowieso een slim idee om een website te hebben en deze te vullen met SEO geoptimaliseerde content.

Het schrijven van SEO optimale tekst is an sich geen rocket science. In principe kan iedereen het. Als je maar je er genoeg in verdiept. Indien je absoluut geen tijd hebt, raadpleeg dan een ervaren SEO tekstschrijver. Dit kan je veel tijd besparen.

Naast dat de tekst goed gevonden moet worden in Google. Is het ook zaak, dat de teksten de bezoekers en dus potentiële klanten overtuigd om juist jou in te huren om zaken met jou te doen. Op dit vlak komt de schone kunst van het copywriting kijken. De juiste triggers inzetten om mensen dat contact formulier in te vullen is super belangrijk.

Heb je een website, die goed gevonden wordt in Google en prospects daadwerkelijk overtuigd om juist zaken met jou te doen, dan kun je de rugzak al gaan pakken dan kun je rond gaan reizen als digital nomad!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *