Voordelen van een heisessie onder begeleiding

heisessie onder begeleiding

Ben je de bijeenkomsten op kantoor ook zo zat en ben je toe aan een nieuwe locatie? Hou een heisessie. Een heisessie is niet echt op een hei, maar wel op een externe, vaak afgelegen omgeving. Het is een simpel concept die je op veel manieren kan invullen. De zogenoemde heidag kent verschillende mogelijkheden. Van een vergadering op een buiten locatie tot een workshop in de buitenlucht. Afhankelijk van het einddoel kan je je heidag inrichten. Veel mensen hebben de vraag of een heisessie wel echt efficiënt is. Wij zijn ervan overtuigd dat heisessies erg goed kunnen werken, mits er goede begeleiding is.

Klachten bij een heisessie

Veel mensen klagen over dat heisessies niet effectief genoeg zijn en de opbrengsten ook niet zijn wat ze ervan verwachtten. Doordat de verslaglegging vaak gebrekkig is, zal er geen follow-up zijn en dit resulteert erin dat de ideeën verwateren. Ook is de heisessie vaak niet op een inspirerende locatie. Dit zorgt ervoor dat de werknemers vaak de heisessie verlaten alsof er niks bijzonders gebeurd is.

Succesvol maken

Maar hoe kan je een heisessie succesvol maken? Huur professionals in om je te begeleiden. Wanneer je een heisessie bij de juiste organisatie regelt zul je een efficiënte dag beleven. Zorg dat de vergaderruimte waarin je terecht komt inspirerend is en dat je dag hierdoor positief wordt beïnvloed. Zoek online welke organisatie jou kan helpen en bekijk de ervaringen van anderen.

Voordelen

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de voordelen kent voordat je aan een heisessie begint. Om te beginnen zorgt een externe locatie voor vernieuwing en een nieuwe denkwijze. De locatie van een bespreking kan een hele nieuwe beleving geven aan de bijeenkomst. Het houd mensen hun ogen open en zet het team op scherp. Een externe organisatie die de heisessie begeleid kan zorgen voor een goeie structuur en technieken inzetten waardoor de heisessie daadwerkelijk goed verloopt.

Is jouw bedrijf toe aan nieuwe ideeën en het brainstormen in kantoor zat? Probeer een heisessie te organiseren voor jouw team!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *