Wat leer je bij een BHV cursus?

bhv cursus

Voor elke organisatie is het verplicht om bedrijfshulpverleners, ook wel bekent als BHV’ers, in dienst te hebben. BHV is bedoeld om binnen de organisatie het letsel van werknemers en derden te voorkomen en te beperken. Een BHV’er moet een BHV cursus volgen om een certificaat te halen en officieel BHV’er te worden. Maar wat leer je nou precies in zo’n BHV cursus?

Wat leer je?

Tijdens een BHV cursus komen alle vaardigheden naar voren die je nodig hebt om mensen te kunnen helpen bij ongevallen op de werkvloer. Onder deze vaardigheden vallen de volgende onderwerpen:

  • Hulpverlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Een beginnende brand bestrijden/beperken
  • Voorkomen van ongevallen
  • Alarmeren en evacueren van zowel het personeel in het gebouw als de hulpverleners van de overheid in noodgevallen

Eerste hulp

Een belangrijk is de eerste hulp hulverlening. Voor BHV’er is het belangrijk dat hij voor de werknemers en derden kan zorgen tot de ambulance is gearriveerd. Onderdelen hiervan zijn reanimatie, gebruik verbandmiddelen, bloedingen onderhouden en de stabiele zijligging.

Brand bestrijden

Voor een BHV’er is het belangrijk dat iedereen veilig is. Wanneer een brand is in het gebouw is het de taak van de BHV’er om het gebouw te ontruimen en de brand te bestrijden. In een BHV cursus leer je zowel de theorie als de praktijk voor wat je moet doen deze situaties.

Naast het feit dat het verplicht is om BHV’ers in dienst te hebben is het ook erg handig. Een BHV’er kan levens redden en gevaren voorkomen. Laat hierdoor zoveel mogelijk mensen een BHV cursus doen. Westpoort.nl biedt volledige BHV dag cursussen van 150 euro inclusief een lunch, drankjes, het lesmateriaal en het BHV certificaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *